dinsdag 11 februari 2014

Zwitsal: Shampoo, Zeepvrije Wasgel en Bodylotion

Zwitsal, oh Zwitsal, wat ruik je toch lekker! Zelfs zonder een kind had ik vroeger wel eens een flesje wasgel of bodylotion in mijn badkamerkast staan. Gewoon voor de geur. Een lekker proper babygeurtje!
V.l.n.r.: Zwitsal Shampoo, Zwitsal Wasgel en Zwitsal Bodylotion

Ik ga het hebben over drie basisproducten van Zwitsal, namelijk de shampoo, de zeepvrije wasgel en de bodylotion.


Geschiedenis

Begin 1900 ging een Nederlands apothekersleerling, Jansen, stage lopen in Zwitserland. Mijnheer Jansen werkte bij een Zwitserse apotheker, die een goed en snelwerkend balsem maakte voor bijvoorbeeld zonnebrand.

Jansen vroeg hier het recept van en begon in 1920 deze Zwitserse balsem te verkopen in Nederland.
Al snel blijkt dat de balsem veel gebruikt wordt voor baby's en Jansen breidde zijn assortiment uit met babyproducten.

In 1928 wordt Zwitsal een babymerk en verandert de naam van Zwitserse Balsem naar Zwitsal. Het logo wordt vernieuwd en Jansens eigen dochtertje, sierde vanaf dat jaar de poederbus. Nu kennen we het logo als het babytje met kuifje.

In 1974 krijgen de producten de typische gele kleur en wordt het logo gemoderniseerd.
Zwitsal is nu Belgisch grootste en bekendste babymerk.

Shampoo

Deze shampoo is bedoeld voor baby's en is dus uiteraard zeer mild en zacht voor de haartjes. Ze is ook verzorgend, ph-neutraal en dermatologisch getest. Tevens is ze zeepvrij.
En dan wat heel belangrijk is bij babytjes, deze shampoo prikt niet in de oogjes! 
Herinner je je dat nog als kind? Dat sommige shampoo's zo vervelend konden prikken in de ogen? Tranen moest je ervan... nou bij deze dus niet! :-)
Nog een punt wat hoog bij mij op het lijstje staat is dat dit product hypoallergeen is, wat zoveel wil zeggen als dat er geen tot minder kans is op een allergische reactie.
Deze shampoo is kleurloos en heeft de typische Zwitsalgeur. Het schuimt genoeg bij het wassen van de haartjes.

Nog een tip: gebruik deze shampoo eens voor je make up borstels uit te wassen. Ze worden er lekker zacht van en ruiken heerlijk....en ze zijn proper uiteraard.

Wasgel

De wasgel heeft eigenlijk dezelfde eigenschappen als de shampoo: zeepvrij, mild, ph-neutraal, dermatologisch getest en hypoallergeen. 
De wasgel is fijn in gebruik. Ze schuimt voldoende bij het wassen en heeft natuurlijk ook die heerlijke geur. Ze is ook zoals de shampoo kleurloos.

V.l.n.r.: Zwitsal Shampoo, Zwitsal Wasgel

Bodylotion

Ook de bodylotion heeft een deel overeenkomende eigenschappen met de vorige twee producten: mild, ph-neutraal, dermatologisch getest en hypoallergeen.
Ze helpt de vochtbalans van het huidje van de baby op peil te houden. Ze houdt zo de huid soepel en zacht.
Het is een fijne crème die zich gemakkelijk laat uitsmeren. Ze trekt heel gemakkelijk in en laat geen vettig gevoel achter. En de heerlijke geur van Zwitsal blijft natuurlijk achter.

Je babytje insmeren met bodylotion is een fijne ervaring, zowel voor de mama/papa als voor het kindje. Het zou goed zijn voor de ontwikkeling van het kindje. Dus smeer je kindje maar van boven tot onder in en neem er je tijd voor.

Zwitsal Bodylotion
Zwitsal Bodylotion uitgesmeerd
Bodylotion helemaal ingesmeerd.
Ik had de bodylotion helemaal in mijn handen gesmeerd. Het gaf direct een meer gehydrateerd gevoel. De lotion trok ook goed in en liet helemaal geen vettig laagje achter. Je moet echt wel alles insmeren, maar dat gaat gemakkelijk.

Even nog de ingrediënten op een rijtje:
Ingrediënten Shampoo
Ingrediënten Wasgel
Ingrediënten Bodylotion


Zwitsal heeft echt wel goede producten en zijn een favoriet van velen voor hun kindjes. En die geur! Die doet het 'm! :-)

Wat vinden jullie van Zwisal? Gebruiken jullie het, ook al is er geen kleintje te bespeuren in huis?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten