donderdag 13 februari 2014

Catrice: Prime and Fine, Pore Refining Anti-Shine Base and Anti-Red Base

Ik had nog geen primers in mijn collectie make up. Ja ok, dat is gelogen, ik heb een oude primer van Catrice, die in zo'n potje kwam. Maar eigenlijk vond ik die niet zo goed of niet zoveel doen en is het potje ergens op de bodem van mijn make up doos beland.

Gisteren was ik weer eens in de Kruidvat en zag ik deze twee tubes in het schap van Catrice liggen. Deze zijn nieuw in het assortiment en aangezien ik geen primers had... hè? ;-) 


Het zijn de Prime and Fine primers, de Pore Refining Anti-Shine Base en de Anti-Red Base.
Ze komen beide in een plastic tube. Deze vind ik er wel netjes uitzien en zien er helemaal niet cheap uit. De Pore Refining Anti-Shine Base is wit en de Anti-Red Base is groen.

 Dat ze in een tube zitten is wel handig en hygiënisch. Dan hoef je niet ergens met je vingers in te dippen. Alleen vind ik het spijtig dat ze een schroefdop hebben. Zo'n klik-klak dop was makkelijker geweest.


Prime and Fine Pore Refining Anti-Shine Base

Langer kon deze naam niet :-) . De tekst op de verpakking van de primer belooft veel. Het zou een lichte primer zijn die glans minimaliseert en optisch gezien de grootte van de poriën reduceert. Het zou je langdurig een mat effect moeten geven.
Ze is alleen te gebruiken of onder make up. Je make up zou ook langer hiermee moeten blijven zitten.
Wat goed is, is dat er geen parabenen, olie of parfum aanwezig zijn in de primer. Ze is dermatologisch getest.

Prime and Fine Anti-Red Base

Deze zachtgroene primer belooft roodheid te neutraliseren en langdurig een even gelaatskleur te geven. Ook deze zou de poriën optisch verkleinen en bovendien fijne lijntjes verdoezelen.
Ook deze is alleen te gebruiken of onder make-up.
In deze zitten tevens geen parabenen, olie of parfum. De Anti-Red Base is ook dermatologisch getest.

Als ik ze uit de tube knijp merk ik al meteen een verschil. Zoals de verpakking al aangaf is de Anti-Red Base groen, de Pore Refining Base is wit. 
De Pore Refining Base is vloeibaarder en voelt lichter aan dan de Anti-Red Base. Deze laatste is dikker van substantie.
Als ik ze lichtjes uitsmeer, zie je dat de witte base zich mooier laat verdelen. De groene is dikker en minder doorzichtig. Ik vind ook meteen dat de Pore Refining Base fijner aanvoelt. 
In de omgeving van mijn knokkels zie je wat droogheid en roodheid. Eens zien wat er gebeurt als ik de primers helemaal insmeer.
Op de foto hierboven zijn ze helemaal ingesmeerd. Links heb ik de witte Pore Refining Anti-Shine Base en rechts de groene Anti-Red Base.
Links is de primer mooi ingetrokken en mijn huid lijkt meer gehydrateerd en wat egaler dan op de foto hiervoor.
Rechts zie je nog echt de zweem van groen. Dus ik heb waarschijnlijk iets te veel product gebruikt. Mijn roodheid is inderdaad wel geneutraliseerd. Bij het insmeren heb ik wel gemerkt dat er kleine glitters zitten in de groene basis. Ik weet niet goed of dit veel zin heeft en of het fel op het gezicht te zien zal zijn. Misschien doet het je meer stralen! :-) Maar ik wil er ook niet uitzien als een discobal.

Conclusie voorlopig? Tot nu lijkt de witte basis mij fijner in gebruik. Ze voelt ook lekker zacht aan op de huid. Maar ik ga deze beide nog testen met make up en enkel in gebruik met een dagcrème. Mijn bevindingen hierover vertel ik dan in een latere blogpost.

prime and fine pore refining anti-shine base 30ml: 4,59 euro
prime and fine anti-red base 30ml: 4,59 euro
te vinden in de Kruidvat


2 opmerkingen:

 1. De prime and fine pore refining lijkt me heel erg fijn. De andere ziet er vrij transparant uit om rode vlekjes mee te dekken. Maar dat kan ik ook verkeerd zien op foto.

  Liefs, Felicia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De Anti-Red Base is redelijk stevig van textuur. Maar ik denk wel om die groene zweem te vermijden dat je toch altijd een foundation of bb crème zal moeten gebruiken. Ik ben ze nu aan het uittesten en later zal ik nog een blogpost hierover doen.

   Groetjes! Angela

   Verwijderen